Ferdigplen

Ferdigplen er gress produsert på store arealer med gode vekstforhold. Det finnes gress og plener for alle typer arealer. Villahager, parker og idrettsplasser er kanskje de mest kjente bruksområdene for ferdigplen. Det å så plen er en tidkrevende og arbeidskrevende jobb. En plen kan bruke opptil et par år før den er ferdig etablert. Slipp å vente, og kontakt oss i stedet så ordner vi hele plenen for deg på null komma niks! Med ferdigplen slipper du å vente.

Det er mange som tror at ferdigplen må legges om våren, men det stemmer ikke helt. Tidsvinduet for å legge ferdigplen er romsligere enn mange kanskje er klar over. Her forklarer vi hvorfor.

tips2

Du kan fint legge ferdigplen når som helst fra det blir grønt om våren og frem til det første skikkelige snøfallet om høsten. Det viktigste å huske på er at det ikke må være tele i bakken, verken på starten eller slutten av sesongen. Og uansett når du velger å legge ferdigplen, er det viktig at du har tid til å ta deg ekstra godt av den i de første fire ukene.

Legge ferdigplen om våren

Fordelen med å legge ferdigplen om våren er at alle vekster etablerer seg fort. Ferdigplenen vil få ekstra hjelp av fuktig vær og kjølige netter. Vi regner våren frem til midten av juni 

Legge ferdigplen om sommeren

Midt på sommeren kan det ofte være perioder med veldig varmt og tørt vær, og perioder med mye regn. Hvis du ønsker å legge ferdigplen i denne perioden er det ekstra viktig at du følger med på at plenen din ikke tørker ut. Vanligvis har vi et tidsrom på maks 24 timer på å legge plenen vi kommer med, men i sommervarmen er det best å innskrenke tidsrommet ytterligere.

I denne tiden kan det hende at vi må vanne litt ekstra for å kompensere for høy temperatur og fordamping. Fordelen med å legge ferdigplen om sommeren er at mange har ferie og dermed mer tid til å følge opp plenen i de fire første, kritiske ukene etter vi har lagt ut plenen til deg. vi kan også bistå deg med vannspredere og timere slik at vanningen blir under kontrollerte forhold i de kritiske ukene.

Legge ferdigplen om høsten

Om høsten er det kjøligere, fuktigere og mer nedbør. Det kan være en god idé å legge ferdigplen i denne årstiden, da faren for uttørking er mindre. Om høsten går etableringsprosessen litt senere enn om våren og sommeren, fordi det er en tid da det ikke spirer og gror like mye i naturen. Fordelen med å legge ferdigplen om høsten er at du kanskje ikke kommer til å bruke plenen så mye som du ville gjort om våren og sommeren, og den får være mye i fred og etablere seg på underlaget. I tillegg vil du ha en fullt bruksklar plen allerede tidlig neste vår.

Vinteren

Fra og med oktober blir det kaldt i Trondheim og vi slutter å legge ut ferdig plen frem til godværet kommer i slutten av april starten av mai. ta gjerne kontakt så kan vi likevel sette opp en avtale til deg med engang da våren er høysesong for gravearbeid.