På selve dagen 2020, nyttårsaften klokke 23.10 får vår vakttelefon en telefonsamtale fra et serveringssted på solsiden i Trondheim.
Gode råd er dyre for de ansatte på utestedet når kloakken begynte å renne sakte unna på en av de mest hektiske dagene i året.
Toalettkøen var lang og folk hadde ikke noe alternativ løsning, her måtte det blir en rask løsning.

 

23.40, 30 minutter etter de hadde ringt vårt vakttelefon står vår spylebil på plass, i denne sitter Daniel og Sebastian. Sebastian er utdannet graver og Daniel er utdannet rørlegger. Daniel spretter ut av bilen, gjør seg til kjenne for de stressede servitørene og begynner å lete etter kloakk kummene utenfor bygget.
I mellomtiden setter Sebastian opp sperrebånd for å holde de nokså pågående men ikke minst hyggelige tilskuerens som hadde samlet seg rundt vår spylebil.

Det tar ikke lang tid før Daniel har funnet ut hvor kloakken er tett og hvordan dette skal bli løst på en mest mulig skånsom måte.
De rigger til slager, starter opp maskineriet av en spylebil og får blest opp kloakken.

Rørleggeren og graveren kan legge merke til at rakettene smeller rundt de i det kloakken åpner seg, klokken er på slaget 00.00.
Sebastian smiler fra øre til øre og hadde ikke regnet med at han skulle stå på solsiden med sin gode kollega når nyttårsaften ringte inn til år 2020.

 

En takknemmelig servitør kommer springende bort til spylebilen og er tydelig lettet over at vi hadde ordnet opp i kloakk problemet.
Her sier han til rørlegger Daniel, ta disse -alle burde være med å feire overgangen til et nyttår sa han. Servitøren leverte de  en glassflaske med cola til de vær.
Det er overveldende hvor hyggelig våre kunder kan være mimres Daniel i ettertid. graveren og rørleggeren som spylte opp kloakken på solsiden på salget 00.00 sitter lenge i minne til rørleggeren og graveren.