En av våre kunder bestilte oss til utgraving på en boligtomt i Sjetnemarka i Trondheim.

Oppdraget besto av å grave ut på siden av huset for etablering ny bod og carport.

Luca, driveren av Lunabygg forteller at en av grunnen til at han velger å bruke Trondheim VVS når han skal ha grunnarbeid utført er at vi er pliktoppfyllende,

kommer til avtalt tid og leverer et skikkelig håndverk.

På denne jobben skiftet vi ut jordmassene til stabil pukk og singel samtidig som vi fikk lagt om rør og drenering slik at det ble et resultat som er like fint i dag som i  framtiden.

 

Godt grunnarbeidet er helt avgjørende for at man skal få et varig resultat

Tips:
Godt utført grunnarbeid er en av de viktigste faktorene når du skal i gang med et prosjekt. Hvis det ikke blir utført korrekt, kan konsekvensene bli store. For at grunnarbeidet og byggeprosjektet ditt skal være så bra som mulig, bør du velge en entreprenør som vet hva de driver med.

Ekstrakostnader knyttet til grunnarbeidet er ofte grunnen til konflikt mellom entreprenøren og bestilleren. Sørg derfor for å ha kontroll på hva som er inkludert og hva som ikke er inkludert i pristilbudet. Typiske forbehold er fjell, sprengning og Tining. Seriøse aktører skriver hva som er inkludert i pristilbud men også hva som ikke er inkludert. det finner du ofte under det som heter forbehold i tilbudsbrevet.

Når du sammenligner pris fra flere entreprenører er det viktig å sammenligne hva som er inkludert og ikke, slik at man vurderer de ulike tilbudene opp mot hverandre på likt grunnlag.

 

Snekkeren i Lunabygg  pleier å fleipe om at han kalibrerer vateren etter grunnarbeidet vårt.

Som man ser på dette bilde er det veldig enkelt å få lagt ut isopor når platen er så godt nivellert.

Vipps så ble det klart for betong!

Betong som står i direkte kontakt med terrenget trekker fukt til evig tid, så her er det behov for grunnmursplast og drenering for å lede bort overvann.

Grunnmursplast, betongens beste venn!

Grunnmursplate er en sort knasteplate av polypopylen for utvendig grunnmur.Grunnmursplast er motstandsdyktig mot alle kjemikalier som den vil kunne bli utsatt for i normale bygningskonstruksjoner.

Grunnmursplast benyttes som fuktbeskyttelse på utsiden av yttervegger mot terrenget, Knotteplasten sørger for at grunnmuren får tilgang på luft som igjen hjelper til å holde grunnmuren fri for fukt og soppdannelse.

Etter litt rørleggerarbeid ble det dags for å fylle opp rundt tilbygget og sluttbruker kunne bygge den planlagte terrassen sin uten å måtte tenke på dreneringen på mange år!

 

 

Skal du i gang med grunnarbeid eller et tilbygg?

Vi hjelper deg gjerne!

Bare ta kontakt for en hyggelig fagprat